top of page

Tarieven

Geconventioneerde logopedisten: Lien Dausy & Paulien Mestrom

Tarieven logopedie Leuven

Niet-geconventioneerde logopedisten:
Laurien Hamels, Katleen Van Roosbroeck & Dorianne Vervoort

In de praktijk gelden volgende afspraken

 

  1. Indien een therapiesessie niet kan doorgaan, moet dit tenminste 24u op voorhand verwittigd worden. Indien niet of laattijdig wordt afgebeld, zal de therapie vergoed moeten worden zonder terugbetaling door het ziekenfonds.
     

  2. De therapie wordt stopgezet bij een te lage behandelfrequentie.
     

  3. De therapie wordt stopgezet bij laattijdige betalingen.
     

  4. Indien de therapie plaatsvindt op school, wordt aan de ouders gevraagd de logopediste te verwittigen wanneer de therapie niet kan doorgaan (omwille van ziekte, schoolreis, vrije dag, …). Indien dit niet gebeurt, moet de therapie eveneens vergoed worden zonder tussenkomst van het ziekenfonds.

 

Wijze van betalen

 

Je krijgt de rekening per maand. We vragen te betalen met een overschrijving of contant te betalen binnen de 8 dagen na ontvangst van de rekening.  Getuigschriften voor het ziekenfonds worden gegeven zodra we een goedkeuring hebben van het ziekenfonds en na ontvangst van uw betaling.

 

Indien je je in een financiële noodsituatie bevindt, kunnen wij werken met een systeem van derde betaler.
Je betaalt het remgeld contant per sessie, wij ontvangen het ziekenfondsdeel rechtstreeks van je ziekenfonds. De therapie kan dan starten zodra we het antwoord van jouw ziekenfonds hebben.

 

Aanvullende verzekering

 

Indien er geen tussenkomst mogelijk is via de verplichte verzekering voorzien de meeste ziekenfondsen een tegemoetkoming via de aanvullende verzekering. Dit verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds.
Om deze tarieven te kennen neem je best contact op met jouw ziekenfonds.

bottom of page